آموزش کامل ساخت میز بیلیارد در خانه
آموزش ساخت میز بیلیارد با توجه به اینکه در سالهای اخیر طرفداران بازی بیلیارد در سرتاسر دنیا بسیار افزایش پیدا کرده است. طوری که در اکثر ویلاها و جمعهای دوستانه شاهد حضور یک میز بیلیارد هستیم که عدهای از افراد دور آن حلقه زده و بازی میکنند. حالا شاید شما نیز دوست دارید یک عدد از این میز را داشته باشید تا در ثبت خاطرههای مهمانی خود، سرگرمی دستهجمعی و البته فوقالعاده هیجانانگیز را به لیست تجربههایتان اضافه کنید. اما اگر به سایتهای فروش سر بزنید قطعا از قیمتها شگفتزده میشوید.
در این مقاله میخواهیم صفر تا صد آموزش کامل میز بیلیارد را در اختیار شما بگذاریم. البته بهتر است همین ابتدا به شما بگوییم که اگر در کارهای مربوط به نجاری و این نوع موارد تجربهای ندارید و به اندازه کافی به وسایل و لوازم مسلط نیستید بهتر است قید این کار را بزنید. چرا که در روند ساخت شما باید استانداردهایی را رعایت کنید که لازمه آنها تسلط کافی بر روی مراحل ساخت سازه است. در ادامه نحوه ساخت میز بیلیارد را کامل توضیح خواهیم داد.
مراحل و نحوه ساخت میز بیلیارد
مراحل ساخت میز بیلیارد معمولا در 9 قسمت خلاصه میشود. در این قست تکتک این مراحل را به شما توضیح خواهیم داد تا پیشبینی هرگونه مشکل را داشته و میزی بینقص بسازید.آموزش ساخت میز بیلیارد را در این مقاله یاد خواهید گرفت.
تهیه فضای مناسب
اولین مرحله انتخاب محل نصب است. در طرز ساخت میز بیلیارد مرحلهای به نام تراز کردن وجود دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح میدهیم. اما شما در ساخت میز بیلیارد در همان مراحل ابتدایی باید بدانید که بعضی از آنها بعداز ترازکردن دیگر امکان هلدادن و جابهجا شدن ندارند. بنابراین، باید حتما قبلاز ساخت به تهیه فضای مناسب برای قراردادن میز فکر کنید.
البته ابعاد این فضا باید مقداری از خود میز بزرگتر باشد تا بازیکنان امکان جابهجا شدن برای حرکت توپ و البته حرکت چوب را داشته باشند. تصور کنید در حین بازی زمانی که میخواهید چوبکشی را عقب ببرید تا ضربه دقیقتری بزنید مدام چوب به دیوار برخورد کند. پس حتما قبلاز ساخت میز به تمامی این موارد دقت لازم را داشته باشید.
تهیه نقشه میز
مرحله دوم تهیه نقشه میز است. بهطور کلی در تمام سازههایی که قرار است چند قطعه به هم وصل شوند، اگر از قبل تمام سایزها را با اندازه و مدل دلخواه برش بزنید و از روی نقشه تهیهشده آنها را به یکدیگر وصل کنید ضریب خطا و احتمال خراببودن سازه نهایی تقریبا به صفر میرسد. در روش ساخت میز بیلیارد نیز این قانون حکمفرما است.
میتوانید برای تهیه نقشه از اندازه های استاندارد میز بیلیارد استفاده کنید.
پس حتما نقشه بیلیارد دلخواه خود را در طی ساخت سازه داشته باشید و مقابل خود قرار دهید. میتوانید بهصورت رایگان یا با قیمت خیلی کم اطلاعات انواع میز بیلیارد را از اینترنت دانلود کنید. نقشه با جزئیات سایز 7 و 8 و 9 و 10 و 12 فوت خواهد بود. در این نقشهها معمولا فضای مربوط به نصب میز و فضای بازی را با ابعاد کامل توضیح دادهاند.
برای نمونه، میز 7 فوتی به فضای بازی 101.6×203.2 سانتیمتر و فضای نصب 397×498 سانتی متر، میز 8 فوتی به فضای بازی 116.8×233.7 سانتیمتر و فضای نصب 412×529 سانتی متر و میز 9 فوتی نیز به 127×254 سانتیمتر و فضای نصب 422×549 نیاز دارد. ارتفاع استاندارد میز بیلیارد نیز 85 سانتیمتر است.
تماشای ویدیوهای ساخت
معمولا دیدن فیلم ساخت وسایل نقشه سازماندهیشده و مرتبتری را از تمام مراحل در ذهن ما ترسیم میکند. بنابراین، با تماشای ویدیوهای ساخت به منظمشدن بیشتر این نقشه و دانستن نکات بیشتر در مورد جزئیات عملی ساخت کمک کنید. البته بهخاطر داشته باشید معمولا ساخت این نوع سازهها آن هم برای اولین بار در کنار توجه به جزئیات و دقت، وقت بیشتری را طلب میکند. پس لطفا صبوری و زمان بیشتری به خرج دهید تا سازه نهایی دقیقتری را داشته باشید.
تهیه چوب مناسب
بخش عمدهای از میز بیلیارد و میز ایت بال را چوب تشکیل داده است. پس برای شروع به کار حتما به اندازه لازم چوب مناسب یا MDF را تهیه کنید. در حقیقت اینکه بخش زیادی از میز بیلیارد را چوب تشکیل میدهد نشاندهنده این است که کیفیت سازه با نوع چوب رابطه مستقیم دارد.
معمولا سازندههای حرفهای میز بیلیارد، از چوب سخت و محکم برای ساخت استفاده میکنند تا میز تحمل وزن بالا را داشته باشد. اما شما چون ساخت میز بیلیارد در منزل- خانه را دارید باید چوبی انتخاب کنید که راحت برش دادهشود و نیاز به دستگاه برش تخصصی نباشد.
تهیه لوازم مناسب برای کار با چوب
برای ساخت میز بیلیارد به اره رومیزی، اره برش، اره برقی، اره سوراختراش، اره دستی، رنده، میخ و میخکوب برقی، منگنه و گیره آن، چسب چوب، گیره چوب، اسکنه، سنباده گرد، دریل و پیچ و سنگ اسلب نیاز دارید. سنگ میز بیلیارد معمولا با اندازه 2.5 سانتیمتر استاندارد است. میتوانید در بازار نمونههای حاضری 3 تیکه را خریداری کنید.
تهیه پارچه میز (پارچه ماهوت)
مرحله ششم تهیه پارچه برای روی میز است. پارچه جنس ماهوت با برندهای متفاوت و درصد پشم متنوع در بازار وجود دارد که تهیه نوع باکیفیت آن میتواند کیفیت سازه شما را افزایش دهد. البته علاوه بر کیفیت پارچه اصول نگهداری از میز بیلیارد نیز حائز اهمیت است. برای رنگبندی نیز دست شما بسیار باز است و میتوانید انتخابهای زیادی داشته باشید.
رعایت استانداردهای ساخت میز
در این مرحله باید باند بخرید. باند شما باید با در نظر گرفتن ارتفاع و جزئیات دقیق درست انتخاب شود تا لاستیک باند دقیق روی سنگ قرار بگیرد و پارچه ماموت نیز روی باند را بپوشاند. چرا انتخاب باند، نصب و اجرای آن را به یکی از مراحل اساسی در طریقه ساخت میز بیلیارد میشناسیم؟ چون اگر باندی کوتاهتر یا بلندتر انتخاب کنید کیفیت ضربهها کمتر میشود و بازی با اینگونه اختلالات درست پیش نمیرود.
تهیه پاکت برای میز بیلیارد لازمه آموزش ساخت میز بیلیارد
کمکم به مراحل نهایی آموزش درست کردن میز بیلیارد نزدیک میشوید. در این مرحله از ساختن میز بیلیارد در خانه باید پاکتها را خریداری کنید. پاکتها همان 6 سوراخ تعبیهشده روی میز هستند که توپ در آن قرار میگیرد. حالا این پاکتها با جنسهای متفاوت بصورت تور و ریل، شار جمعکن و پاکت گلدانی در انواع جنس چرمی، پلاستیک، توری و… در بازار وجود دارد. لوازم جانبی مورد نیاز میز خودتان را با توجه به فرم طراحی خریداری کنید.
تراز کردن میز بیلیارد مهم ترین بخش آموزش ساخت میز بیلیارد
دقیقترین و پرنکتهترین مرحله ساختن میز بیلیارد در خانه که خود به چند مرحله متفاوت دیگر تقسیم میشود همین مرحله است. این مرحله خود 6 قسمت دیگر دارد.
- در قسمت اول باید دقت کنید که کف زمین کاملا صاف و بدون هیچ شیبی باشد تا میز دقیق و صاف قرار بگیرد. در قسمت دوم میتوانید بعداز نصب میز و شاسیها، سنگ را روی آن بگذارید و با بتونه درز بین آنها را بگیرید.
- در مرحله سوم نوبت به نصب پارچه روی میز با منگنه میرسد. باید در این مرحله با دقت خیلی بالا وارد عمل شوید تا پارچه بدون هیچ چروکی و کاملا یکدست نصب شود.
- در مرحله چهارم پارچه باندها را قبل از نصب روی میز، وصل کنید. در این مرحله نیز با نصب پاکت و باندها، مراحل نحوه ساخت میز بیلیارد تقریبا به پایان میرسد.
- در مرحله نهایی نیز باید نور را چک کنید تا سطح میز کاملا یکدست نورانی باشد. حالا میز آماده بازی است. از سازه خود لذت ببرید.
عوامل تاثیرگذار بر کیفیت میز بیلیارد
همانطور که قبلتر گفتیم تمام وسایل بهکار رفته و ساختن میز بیلیارد در کیفیت نهایی سازه تاثیر دارد. برای نمونه، جنس چوب، بسیار مهم است چون اگر بهمرور زمان در اثر رطوبت فرم خود را از دست بدهد و اصطلاحا تاب بردارد دیگر عملا میز غیرقابل استفاده است. یا هر چه سنگ صافتر و صیقلیتر باشد عملکرد بهتری داریم. انتخاب درست باند با ضخامت لازم، پیچها و پارچه ماهوت باکیفیت نیز آخرین موارد برای داشتن یک میز بیلیارد مرغوب است.
برای خرید و انتخاب مطمئن تر میتوانید از مقاله ی راهنمای خرید میز بیلیارد استفاده کنید.
استیل بلاک چیست؟
در تمام ورزشها بهمرور زمان افراد متخصص با تشخیص مشکلاتی که در روند بازی اتفاق میافتد سعی میکنند جلوی این خطاها را با ساخت وسایل جدید با ابزارها و مواد اولیه متفاوت برطرف کنند. در بازی بیلیارد نیز متوجه شدند نمونههای قدیمی و آماتور بعداز برخورد توپ به دیواره چوبی دور میز، توپها عکسالعمل خوبی از خود نشان نمیدهند.
به همین خاطر یک صفحه از جنس استیل طراحی کردند که روی سنگ قرار بگیرد و باندها را به آن وصل کنند تا جواب بهتری بگیرند. این صفحههای طراحیشده همچنان در اسنوکرها حضور دارند که به آنها استیل بلاک میگویند. البته در برخی موارد نیز از صفحه معمولی استفاده میکنند. معمولا صفحههای معمولی قیمت پایینتری دارند.
نحوه ساخت میز اسنوکر
مراحل ساخت میز اسنوکر نیز شبیه به میز بیلیارد است. تنها تفاوتی که دارد این است که در ساخت اسنوکر از ابزارهای بزرگتری استفاده میکنند و فقط پاکت تور، ریلو چرم در اسنوکر کاربری دارد.
لوازم جانبی مورد نیاز برای ساخت میز بیلیارد ساده و شروع بازی
اگر بخواهید یک میز اسنوکر ساده بسازید تجهیزات مورد نیاز شما سنگ، چوب، لاستیک باند، دهنه پاکت، پارچه یا ماهوت، توپ، چوب بازی، مثلث، چوب رست، گچ، سرچوب و لوستر خواهد بود.
اگر شما هم به بازی بیلیارد علاقهمند هستید و میخواهید یک میز خانگی تهیه کنید، میتوانید با مشاورین ما در سایت مرکز بیلیارد ایران ارتباط برقرار کنید. انواع بیلیارد خانگی با جنسها و قیمتهای مختلف برای شما طراحی و ساخته شده تا با توجه به سلیقه خود بتوانید یک میز بیلیارد مناسب تهیه کنید.